Український скелетонист Владислав Гераскевич успішно розпочав сезон Кубка світу в латвійському місті Сігулда, посівши 9-е місце.

Перша спроба українця завершилася із загальним часом 51,93, за підсумками якої він зайняв 9-ту позицію. Гераскевич міг бути і вище, але показав найгірший розгін з 24 учасників.

Під час другої спроби Гераскевич розгін покращив, але з часом 51,94 показав десяте час і загальний результат у вигляді 9 позиції на етапі Кубка світу в Сігулді. Для Владислава це найкращий результат в кар'єрі.

Переможцем етапу став росіянин Микита Трегубов (1:41.87), який випередив на 37 сотих секунди латвійця Мартінса Дукурса. Третє місце зайняв кореєць Юн Сун Бін, який відстав на 53 сотих секунди.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Владислав Гераскевич став першим представником України в скелетоні на Олімпіаді.

Наступний етап Кубка світу з скелетону відбудеться 14 грудня в німецькому Вінтерберзі.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.