Сьогодні на засіданні Верховної Ради депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул критикував блокаду Донбасу та висловлював думки російською мовою. Це викликало суперечку за участю кількох парламентарів та змусило спікера Андрія Парубія виступити за якомога швидше прийняття законопроекту про державну мову у Раді.

За інформацією "Української правди", до Вілкула підійшли нардепи Юрій Тимошенко та Михайло Бондар із "Народного фронту" та вимагали розмовляти українською мовою. До трибуни підтягнулись також люди у камуфляжі та соратники Вілкула Вадим Новинський і Юрій Бойко.

"Шановний пане Вілкул, у вас перфектна українська мова. Будь ласка, я дуже прошу відійти всіх від трибуни і дати можливість виступити", - закликала до порядку віце-спікер Ірина Геращенко.

Після інциденту голова парламенту Андрій Парубій виступив з ініціативою прискорити процес розгляду законопроекту, згідно з яким усі виступи у Раді мають вестися лише державною мовою.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Я прошу, щоб всі фракції парламенту з цього приводу провели дискусії. Я сподіваюся на підтримку ініціативи - і ми зможемо в найближчі дні законодавчо врегулювати цю ситуацію", - заявив спікер.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Юрій Буглак сьогодні офіційно увійшов до складу парламенту та склав присягу народного депутата, зайнявши місце Олексія Савченка, який обійняв посаду губернатора Миколаївської області.