В Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували ситуацію, яка склалася навколо "Сбербанку Росії", що функціонує на території України. В МЗС назвали блокування банку "страшним ворогом", від якого й стаються всі біди.

Про це йдеться у заяві, що оприлюднили на сайті відомства.

"Після того, як групки маргіналів "сіли на рейки" і перекрили постачання українським електростанціям вугілля, викликавши тим самим серйозну кризу в енергетиці та економіці країни в цілому, інші "активісти" дісталися банківської сфери", - написали представники МЗС РФ.

Ще у Лаврова нагадали, що вказані російські банки є українськими юридичними особами та були зареєстровані цілком законно. Також російські фінустанови роками працюють на благо українських громадян.

"Чи не буде створення проблем для цих банків "пострілом собі в ногу" нинішньої української влади?" - зазначили в МЗС Росії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", представники РНБО за ініціативи президента України Петра Порошенка на засіданні 15 березня розглянуть питання щодо введення санкцій проти російського "Сбербанка".