Окупаційна влада на території анексованого Криму продовжує катувати ув'язнених.

Про це повідомила очільниця моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер під час брифінгу, передає "РБК-Україна". У своїй доповіді по Криму вона зазначила, що по відношенню до ув'язнених використовують тортури та жорстоко з ними поводяться, щоб примусово отримати від них потрібні зізнання.

"Ув'язнених продовжують переводити в Росію, де ми задокументували відмову у медичній допомозі і, принаймні, одну смерть затриманого", - розповіла голова місії ООН.

Фрейзер пояснила, що на території анексованого півострова почастішали випадки втручання в професійну діяльність адвокатів, які захищають в судах права людини. Вона наголосила, що резолюція ООН чітко визначає Крим, як тимчасово окуповану Росією територію. В міжнародній організації, за її словами, занепокоєні фактами серйозного порушення прав людини та жорстоким ставленням до ув'язнених.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, депутатам запропонували посилити покарання для тих громадян, які співпрацюють з окупантами в Криму та Донбасі.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще