На 87 році життя помер лауреат Нобелівської премії з літератури, карибський поет і драматург Дерек Волкотт.

Про це повідомляє ВВС. Життя відомого поета завершилася в його будинку, який розташований на острові Сент-Люсія - острівній державі в Карибському морі.

Нобелівську премію з літератури Волкотт отримав в 1992 році. На той час йому було 62 роки і він протягом багатьох років опинявся в шорт-листі нагороди.

Під час церемонії нагородження прозвучала фраза: "Вест-Індська культура знайшла свого великого поета".

У письменника злилися африканське, голландське та англійське коріння. Він часто говорив, що його творча діяльність відображає "дуже багатий і складний досвід" життя в країнах Карибського басейну.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Волкотта називають одним з найвидатніших письменників другої половини XX століття. Він же охрестив себе "абсолютно карибським письменником".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у віці 77 років помер культовий американський письменник Роберт Уоллер. Найбільшу славу йому приніс роман "Мости округу Медісон".