Збірна України з легкої атлетики перемогла на командному чемпіонаті Європи, який пройшов в естонському Талліні.

Перед останнім днем ​​змагань українська команда займала друге місце в загальному заліку, поступаючись господарям змагань - естонцям. Однак в заключних видах Синьо-жовті спромоглися випередити своїх суперників і вийти на першу сходинку з результатом 40085 очок.

Аліна Шух в семиборстві набрала 6208 очок, побивши при цьому 33-річний рекорд Валентини Савченко (6179 очок), і виконала норматив для участі в чемпіонаті світу, який пройде в Лондоні.

Олексій Касьянов в десятиборстві набрав 7958 очок. Вище українця в цьому виді виявився лише Янек Оіглане - 8170 пунктів. Крім того, ще два українця, Василь Іваницький та Руслан Малогловець, відзначилися особистими рекордами.

До вашої уваги підсумкова таблиця командного чемпіонату Європи:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що Україна завоювала 11 медалей на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.