Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив канцлера Німеччини Ангелу Меркель у використанні "нацистських методів" проти його співвітчизників та стосовно міністрів, котрі приїжджають у країну для проведення агітації стосовно референдуму про перетворення Туреччини в президентську республіку.

Про це Ердоган заявив у телевізійному виступі, передає DW.

Паралельно він звинуватив Європу у підтримці терористичних об’єднань та попередив, що "бал-маскарад закінчився". Що саме мав на увазі, політик пояснювати не став.

Як відомо, стосунки Туреччини з країнами Західної Європи суттєво погіршилися за останні кілька місяців. Чого вартий лише скандал з Нідерландами, які Ердоган назвав "осередком фашизму" і навіть вимагав вибачень за те, що у країні не дали виступити з агітацією очільнику турецького МЗС.

У березні аналогічно вчинили кілька німецьких міст, відмовившись надати майданчики для агітації за референдуму турецьким міністрам. Їх приклад повторила Австрія.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що стосується Ангели Меркель, то всі звинувачення лідера Туреччини вона назвала абсурдом.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Ердоган раніше заявляв, що Захід озброює терористів на Близькому Сході.