Вимоги визнання агресії Кремля російським суспільством допоможе Володимиру Путіну посилити репресії в країні.

Про це повідомила магістр міжнародної інформації, український дипломат Олена Захарова, передає "Українська правда". Вона зазначила, що каральна машина Кремля працює дуже точно, а публічне заперечення анексії загрожує росіянам кримінальною відповідальністю.

"Чи зацікавленні ми, щоб ті громадські діячі та діячки, які в російських не демократичних умовах ще ведуть якусь правозахисну чи миротворчу діяльність, завтра сиділи у в'язницях або виїхали за кордон? Якщо так, то можемо вимагати від них публічного визнання агресії та анексії – і Путін нам аплодуватиме", - пояснила дипломат.

Вона додала, що російські активісти залишаються останніми, хто щось робить для зміни поглядів на конфлікт. Серед них, за її словами, є такі, хто свою відповідальність і провину дуже болісно відчуває. Захарова наголосила, що колективна відповідальність існує, але це можливо лише в країнах з тоталітарними режимами.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український дипломат Олена Захарова вважає, що конфлікт на Донбасі зможе вирішити лише наступне покоління, яке не було очевидцем війни.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще