Різноманітність їжі дає нам можливість кожен день готувати собі безліч цікавих і смачних страв.

Портал "Знай.ua", сьогодні розповість про суперфуди, які можуть замінити нам гречану, рисову і вівсяну кашу.

[[{"fid":"176225","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"6":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"425","width":"640","class":"media-element file-default","data-delta":"6"}}]]
Варто дотримуватися трендів в харчуванні і які нові крупи можуть бути заміною стандартним крупам?

Зелена гречка
Насправді це звичайна гречка, але тільки вона не обсмажується за стандартами звичайної гречки. Вітамінів в зеленої гречки більше, ніж у звичайної. Вона містить антиоксиданти, що розганяють метаболізм та захищають від старіння організму. В зеленій гречці є рутин, який корисний для тих, у кого цукровий діабет.
Традиційними методами зелену гречку не варити, так як ви знищите всі корисні властивості. Її необхідно заливати окропом, почекавши пару годин, вона буде готова для вживання.

Кіноа
Індіанці давно знайомі з цим продуктом. Кіноа родом з Південної Африки. Індіанці называеют цю крупу "золотим зерном". Кіноа корисна тим, що в ній міститься велика кількість білка. Крупа не містить в собі ні грама глютену, який шкодить нашому здоров'ю. Кіноа потрібно готувати як і рис, але краще цю крупу не солити, так як від природи вона вже трохи солонувата. З кіноа можна приготувати безліч корисних і смачних страв. Додатковий і великий плюс крупи кіноа в тому, що вона запобігає раковим захворюванням.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Булгур
Ця крупа з Близького Сходу. Перед варінням булгуру, спочатку його можна швидко обсмажити в олії. Це додасть особливий смак страви. Булгуо багатий на залізо, фосфор, магній. Основне гідність булгуру – високий вміст вуглеводів при низькому глікемічному індексі. Булгур надає життєві сили і енергію. Цю крупу дуже люблять вегетаріанці.

[[{"fid":"176216","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"625","width":"1000","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Кускус
Ця крупа з Тунісу і Марокко. Він дуже швидко готується, досить залити його окропом, почекати п'ять хвилин каша готова до вживання. У кашу можна додавати фрукти, лимонний сік, овочі, сухофрукти.
Кускус багатий вітамінами, сприяє омолодженню шкіри, покращує роботу серцево-судинної системи, приводить в норму водний баланс, що містить мідь, фосфор, допомагає утворенню червоних тілець, знижує рівень холестерину.

[[{"fid":"176223","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1024","width":"1280","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що лікарі стверджують, що часте вживання вівсянки погано позначається на стані кісток. Медики встановили, що каша містить фітинову кислоту. Ця речовина затримує всмоктування кальцію в кишечнику.