Нещодавно розгорівся гучний скандал через велосипедистку Ганну Соловей, яка завоювала "золото" Європейських ігор в Білорусі. Дівчина обурилася тим, що Федерація велоспорту України на своїй сторінці в Facebook привітала з цим досягненням не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора, який за словами Ганни не має відношення до її перемоги. Після цього спортсменці в коментарях почав погрожувати президент Федерації велоспорту Олександр Башенко.

Одіозний Башенко вперше не став згадувати про її виключення зі збірної, на чому наполегливо наполягав раніше. Тепер він заговорив лише про можливий штраф чемпіонки Євроігор-2019. Про це Башенко сказав в інтерв'ю "Українському репортеру".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також Башенко вперше допустив свій відхід з посту президента федерації велоспорту в результаті конфлікту, який змусив озброїтися проти нього мільйони українців.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми привітали Ганну і главу київської федерації Мухомора, тому що вона ж знаходиться в Києві. Потім я бачу пост у Facebook під її ім'ям, нібито ми не компетентні, що привітали Мухомора, що федерація нічим не допомагає спортсменам. І я з цього приводу задумався. Може, це не Ганна писала. Я з нею ще не спілкувався. Може, це було щось провокаційне, а я піддався на провокацію? Якщо це вона неспортивно вчинила, то отримає штраф. Якщо я неправильно вчинив – зробимо перевибори, тільки я кандидатів поки не бачу",- заявив Олександр Башенко.

Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очкии і стала чемпіонкою Європейських ігор
Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очкии і стала чемпіонкою Європейських ігор

Ганну Соловей обурило те, що з її перемогою на Європейських іграх привітали спортивного чиновника. Про це вона написала в соцмережі. Після чого глава Федерації велоспорту України Олександр Башенко пригрозив Соловей: "Аня, дивись, як ми будемо навчатися, ти відкрила рот, тепер ти будеш за це платити ... Їздиш на моєму велосипеді, їздиш у моїй формі, на голові у тебе мій шолом, що ти ще хочеш, щоб я тебе возив? Запам'ятай, принцеса, будеш робити роботу – приймемо тебе, будеш смердіти – проженемо і не згадаємо, як звали".

Нагадаємо, "штраф за вонидлово": українську чемпіонку публічно принизили, ось так у нас цінують переможців.

Як повідомляв Знай.uа Європейські ігри-2019: Україна замикає ТОП-п'ятірку, повний список чемпіонів.

Також Знай.uа писав, змішав з брудом чемпіонку України та домагався журналістку: скандальний чиновник опустився на самісіньке дно.