Колишня перша ракетка світу російська тенісистка Анна Курнікова зробила перші кроки в тенісі завдяки спонсоруванню російського кримінального авторитета Якова Гофмана. Про це написав британський таблоїд News of the World.
За інформацією газети, Гофман вклав у юну тенісистку близько півмільйона доларів. В кінці 80-х - початку 90-х у матері Курнікової, Алли, був роман з Гофманом. Згідно з документами, які має News of the World, у жовтні 1992 року Алла і Яків збиралися одружитися і навіть подавали заяву в загс.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
В 90-х роках Гофман був главою банди, що займалася в Москві рекетом і замовними вбивствами. У 2001 році його викрали і вбили конкуренти.
Незадовго до своєї смерті Гофман зізнався одному з близьких друзів, що без нього Анна Курнікова ніколи б не стала зіркою світового масштабу.
Газета наводить слова близького друга Гофмана Ігоря Татеосова:
"Якщо б не Гофман, ніхто б ніколи не почув про Анну Курнікову. Коли вона була маленькою, він платив за все: купував ракетки, фінансував тенісне навчання, включаючи поїздку в Америку. Яків був шалено закоханий в Аллу і навіть залишив заради неї свою дружину. Він важко переживав, коли після переїзду в Америку Курнікови припинили з ним всяке спілкування".
Анна Курнікова та Енріке Іглесіас
Анна Курнікова та Енріке Іглесіас
Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!
Зараз Курнікова живе в Америці з відомим співаком Енріке Іглесіасом. Пара живе разом майже 20 років. 16 грудня 2017 року у них народилася двійня: син Ніколас та дочка Люсі.

Як раніше писав Знай.ua, Еліна Світоліна піднялася в оновленому рейтингу WTA.

Еліна Світоліна, Getty Images
Еліна Світоліна, Getty Images

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна знялася в новому рекламному ролику Nike.