Гран-прі Формули-1 в Австралії скасовано через епідемії коронавіруса у світі.
Таке рішення прийняли FIA і керівники команд після того, як в одного з членів команди McLaren виявили коронавірус і вона відмовилася від участі в Гран-прі.

"Формула-1 і FIA при повній підтримці промоутерів вирішили скасувати всі заходи Формули-1 на Гран-Прі Австралії.

Ми розуміємо, що ця новина стала величезним розчаруванням для тисяч уболівальників, які збиралися на гонку. Всі глядачі отримають повне повернення коштів за придбані квитки. Подальша інформація буде опублікована по мірі надходження.

Всі сторони взяли до уваги величезні зусилля AGPC, федерації автоспорту Австралії, співробітників та волонтерів першого етапу сезону в Мельбурні, однак прийшли до висновку, що безпека всіх членів сім'ї Формули-1 і більш широкої спільноти чемпіонату, а також чесна конкуренція мають пріоритет", - йдеться в заяві Формули-1.

Формула-1 скасувала Гран-прі Австралії через коронавірус, Getty Images
Формула-1 скасувала Гран-прі Австралії через коронавірус, Getty Images

Нагадаємо, по всьому світу скасовують спортивні змагання через коронавірус.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відкритий чемпіонат Франції з тенісу Roland Garros-2020 також можуть скасувати.

Як раніше писав Знай.ua, великий тенісний турнір BNP Paribas Open 2020 в Індіан-Уеллсі скасовано через епідемію коронавіруса.

Турнір в Індіан-Уеллсі скасовано, Getty Images
Турнір в Індіан-Уеллсі скасовано, Getty Images

За словами організаторів, зараз проведення такого масового турніру не відповідає міркуванням безпеки його учасників та глядачів.

"Ми дуже розчаровані, що турнір не відбудеться, але здоров'я і безпека вболівальників, гравців, волонтерів, спонсорів, співробітників і всіх, хто пов'язаний з цією подією, має першорядне значення", - заявив директор змагання Томмі Хаас.

Чоловічий і жіночий турнір турніри в Індіан-Уеллсі мали пройти з 12 по 22 березня. Турнір планують перенести на інші дати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.ua, асоціація тенісистів-професіоналів ATP скасувала чотири турніри через епідемію коронавіруса у світі.

Як повідомляється на офіційному сайті, скасовано квітневий турнір в китайському Аньнині, квітневий турнір в південнокорейському Сеулі перенесено на серпень, травневі турніри в південнокорейських Бусані і Кванджу також перенесено на серпень.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Олімпіаду-2020 в Токіо можуть перенести на рік.