На концерт "Безвіз" за участю президента України Петра Порошенка у кращих традиціях радянських часів добровільно-примусово зібрали бюджетників, зокрема освітян.

А щоб точно знати, хто відгукнувся на "рекомендації" представників влади, вчителів змусили вписати своє прізвище у список, передає "Українська правда".

Журналісти видання помітили близько двох десятків учителів біля Укрсиббанку на Хрещатику, які відмічалися на листочку. На запитання кореспондентів стосовно своїх думок про безвіз вони відповідати відмовилися, зазначивши, що воліють утримуватися від коментарів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Згідно оприлюдненого документу, відповідальною за залучення освітян Києва до участі в заході є Тетяна Філоненко. Коли представники ЗМІ запитали, чи є вона тут, вчителі відповіли: "її вже не буде". При цьому один з педагогів сказав, що списки з прізвищами віддадуть саме Філоненко.

Раніше до керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Печерського району столиці з відповідним листом звернулася начальник управління освіти райдержадміністрації Тетяна Копил. Вона просила забезпечити участь двох людей від кожного закладу. Коли журналісти направилися в Печерську РДА за підтвердженням цієї інформації, там усе заперечили.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Хмельницькому школярів та студентів зігнали перед ОДА, аби вони виступили перед міністром юстиції Павлом Петренком з нагоди безвізу.