Тренер "Зважених та щасливих", спортсменка і колишня дружина В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська часто ділиться c шанувальниками порадами і кадрами з особистого життя. На цей раз вона підняла тему, куди дівається шкіра після схуднення.

"Останнім часом бачила від вас дуже багато коментарів з питаннями, куди ж дівається шкіра після схуднення. Це дуже важливий момент, і я розумію, чому вас він так турбує. Спробую пояснити. Коли ви накопичуєте жир, шкіра розтягується, щоб вмістити всі ці "цінні запаси". Потім вона трохи пошкоджується і частково (або дуже сильно) втрачає еластичність. Коли ж ви нарешті позбавляєтеся від зайвого, шкіра не завжди може стягнутися назад і обвисає", - розповіла Марина.

Боржемська розповіла, що шкіра може підтягнутися, якщо мова йде про схуднення на 15-20 кг, а не на 100 кг.і на це впливають такі фактори, як: спадковість, вік, місця відкладення жиру, скільки часу ви його на собі носили і тд.

"Чому після вагітності, сильного, швидкого набору ваги і розтягування шкіри, деякі приходять у форму майже відразу. І навіть стають краще, ніж до вагітності. А комусь потрібно набагато більше часу і зусиль. Все дуже індивідуально. Крім того, дуже важливо робити масажі в домашніх умовах, скрабування, приймати констрастний душ, постійно зволожувати шкіру. І природно правильно харчуватися. Це все сприяє тому, що шкіра буде в хорошому стані. Звичайно, не приховую – якщо ви худнете на десятки кілограм, то хірургічне втручання не виключено. Але запевняю вас трохи зайвої шкіри краще, ніж десятки зайвих кілограмів, які шкодять здоров'ю і заважають повноцінно жити", - переконана Марина.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Боржемська розкрила секрет швидкого схуднення за тиждень.

Як повідомляв "Знай.uа", тренер "Зважених та щасливих" Боржемська оголила попу і похвалилася тілом мрії.

Також "Знай.uа" писав, що Боржемська стане новою "Холостячкою", тренер оцінила свої шанси на місці Мішиної.