Місцеві жителі прогулювалися по пляжу Брод-Хейвен-Саут в Австралії, що виходить на Атлантичний океан, і знайшли морське чудовисько. Очевидці повідомили про це фахівцям морського екологічного моніторингу в Уельському графстві Пембрукшир.

Як пише Daily Mail, скелет непізнаної істоти розтягнувся на сім метрів. Останки були в настільки жалюгідному стані, що вченим не вдалося ідентифікувати, кому вони належали.

Один із зоологів морського екологічного моніторингу Метью Вестфілд пояснив, що спочатку команда прийняла знахідку за дитинча кита. Проте дослідження спростували цю теорію.

останки риби в Австралії, фото Daily Mail
останки риби в Австралії, фото Daily Mail

"Після прибуття нам стало ясно, що це не кит, а якась інша велика риба. Дуже важко сказати, що ж це насправді, тому що останки практично повністю розклалися", - зазначив чоловік.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Тоді експерти припустили, що це риба-крапля – вона мешкає на великих глибинах і не з'являється на поверхні без вагомих причин, а через перепади в тиску її буквально роздуває. Однак, це лише гіпотеза. Справа в тому, що риби-краплі виростають до 70 сантиметрів, а не 7 метрів.

останки риби в Австралії, фото Daily Mail
останки риби в Австралії, фото Daily Mail

"Ми не можемо бути впевненими на 100 відсотків, тому що останки можуть належати й іншим видам, наприклад, китовій акулі", - вважає Вестфілд.

Зоолог зробив пару знімків туші і відправив зразки ДНК в Музей природної історії в Лондон. Тепер науковим співробітникам доведеться ламати голови і думати, з чим вони зіткнулися.

Нагадаємо, в Антарктиді виявили невідомих тварин під 900-метровим льодовиком.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Австралії вперше за 120 років знайшли глибинного гіганта вище за Емпайр-стейт-Білдінг.

Також портал Знай.uа писав, що рибалка зловив біля берегів Індонезії дитинча акули з "людським" обличчям.