В новій операційній системі iOS 12 в смартфонах iPhone стежать за дзвінками і електронною перепискою користувачів.

Цю інформацію повідомляє видання The Independent.

Система стеження була додана в нову операційну систему. Нове положення з'явилося в правилах дотримання конфіденційності у віртуальному магазині iTunes.

Видання пише, що компанія Apple нібито намагається зібрати дані, для формування рейтингу довіри користувачів. Цей дивний метод повинен дозволити захистити аккаунт від шахраїв і встановити, чи дійсно покупку здійснює реальна людина. За словами представників Apple, компанія не отримає доступу до особистої інформації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Надання відомостей здійснюється таким чином, що Apple не може отримати інформацію про дані показників вашого пристрою. Відомості протягом обмеженого часу зберігаються на наших серверах" зазначено в оновленій версії документа

Нагадаємо, Google заявив, що як і раніше дозволяє розробникам сторонніх додатків сканувати листи користувачів Gmail та обмінюватися отриманими даними. Такого нахабства користувачі найбільшої корпорації ще не бачили.

Про це йдеться в листі, підготовленому у відповідь на питання сенаторів від Республіканської партії США, яких непокоїла можливість витоку особистих даних користувачів. Лист було оприлюднено 20 вересня.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в США та Європі 21 вересня стартують продажі нових моделей iPhone. Тим часом, у Росії продають місця в черзі. Деякі послуги в рази дорожче самих iPhone, і що найголовніше, люди згодні на такі умови.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що відомій моделі пощастило дістати і протестувати новий iPhone XS "в дії" за кілька днів до того, як він з'явиться в магазинах.