У мережі вже давно ходять чутки про те, що Google відмовляється від операційної системи Android. І черговий тому доказ — недавня презентація смартфонів Pixel 3.

Якщо у 2016-му під час презентації перших Pixel Android згадали не менше 8 разів, то цього разу, вперше за 10 років, жодного разу.

Android вважають малоефективним, тому корпорація планує поступово відмовитися від нього як бренду та продукту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Операційну систему для годинника Android Wear перейменували в Wear OS, платіжну систему Android Pay — в Google Pay, додаток Android Messages — просто в Messages.

Також триває робота над операційною системою Fuchsia, яка є універсальною та може використовуватися на різних пристроях, від смартфонів до ноутбуків і смарт-колонок. Джерела повідомляють, що приблизно через 5 років вона може замінити Android, Wear OS і Chrome OS.

Раніше ми повідомляли, що аналітик консалтингової фірми Merrill Lynch Global Research Горацій Дідьє впевнений, що є чимало людей, що використовують Android-смартфони, які незадоволені своєю поточною операційною системою і з великим задоволенням переключилися б на iOS. Тепер же він назвав підсумки свого дослідження, які, м'яко кажучи, шокують.

У ході дослідження було опитано більше 32 тисяч користувачів смартфонів всіляких марок, більшість з яких зізналися, що не вирішуються не тільки на зміну платформи, але навіть на зміну бренду. Як виявилося, більшість користувачів не бачать причин змінювати бренд і модель смартфона, так як їх все влаштовує.

Найвідданішими виявилися користувачі Samsung і Huawei, 53 і 54% яких вже неодноразово здобували смартфони цих брендів. Huawei відомі своїми бюджетними смартфонами, а ось Samsung прославилася як головний конкурент Apple.

Нагадаємо, ми повідомляли, скільки Android-юзерів мріють про iPhone.

"Знай.uа" повідомляв про те, що Sony розповіла, наскільки складно працювати з Android.

"Знай.uа" писав, що новий Android 9.0 P зламав смартфони Google.