Корпорація Google випустила для голосового помічника Google Assistant функцію синхронного перекладу на 27 різних мовах, включаючи українську. Тепер же девайс здатний позбавити людство від мовних бар'єрів.

Як повідомляється, переклад буде здійснюватися в режимі реального часу, а в першу чергу доступ до нової функції отримають користувачі Google Home Hub. Іншими словами, можна розмовляти на рідній мові, а розумна колонка буде переводити моментально сказані вами слова. Таким чином, затримок між репліками практично не буде.

Користувачеві не обов'язково називати мову, на якому він або вона кажуть - Google Assistant може розпізнати її самостійно, якщо вона є в списку доступних. Втім, як і в стаціонарному онлайн-перекладача від пошуковика. Але є і обмеження: так, дві людини не можуть говорити одночасно.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

До того ж після кожної репліки необхідно почекати завершення перекладу, а видання стверджує, що Google Assistant може пропустити деякі пропозиції. Однак, система тільки з'явилася на публіці, так що варто дочекатися фідбек від користувачів, і система покращиться.

Нагадаємо, що хакери винайшли нову систему злому для гаджетів від Apple. Повідомляється, що зловмисники тепер можуть дзвонити власникам iPhone від імені служби підтримки, номер якої у них записаний в книжці. За допомогою простого обману вони можуть отримати особисті дані користувачів. І хоча яблучна корпорація поки не знайшла спосіб, як усунути цю прогалину у захисті, але варто все попередити, що Apple ніколи не зажадає особисті дані користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вирішила скоротити виробництво смартфонів ще на 10 відсотків. Повідомляється, що продажі смартфонів компанії падають, на відміну від їх ціни, яка залишається незмінною. Судячи з усього, заборони на продажі смартфонів у Китаї та німеччині вплинули на загальний капітал компанії.

Знай.uа писав, що в мережі показали рендери нового iPhone XI, який може отримати незвичайну камеру. З особливостей варто відзначити розташування об'єктивів основної камери у формі квадрата, а також деякі інші зміни.