У кожній програмі є секрети, підводні камені, або ж - маловідомі функції. Відкриваючи їх для себе, кожен дивується і навіть трохи жалкує - "чому я не чув про них і раніше не користувався ними. Так, стало відомо, що у популярного додатка Google maps (карти) для Android теж є приховані функції, які можуть здивувати будь-якого користувача. Можливо, вам вони відомі. А якщо ні - насолоджуйтесь і користуйтеся на здоров'я.

Всі знають, що з допомогою Google Maps можна прокласти маршрут до пам'ятки або дізнатися розклад необхідного транспорту. Однак Google Карти мають функції, про які багато користувачів не знають.

Подвійна адреса

Щоб спростити побудову маршрутів та зробити автоматичну навігацію ще більш зручною, Google Maps можна вказати як домашню, так і робочиу адресу. Дана функція Доступна у налаштуваннях профілю, і вона може виявитися корисною для людей, які часто використовують карти в своєму місті.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рух за маршрутом

Якщо ви побудували складний маршрут з декількох точок, можна відразу їх подивитися. Для перемикання між точками маршруту використовується звичайний горизонтальний свайп.

Швидкий звіт про помилку

Якщо ви виявили помилку, просто струсніть телефон, і додаток запропонує відправити звіт.

Режим компаса

Функція з'явилася кілька років тому. Режим компаса автоматично повертає картку в залежності від того, в який бік дивиться людина. Якщо ви звикли до читання статичних карт, функцію можна відключити двома тапамі (натисканнями) по іконці компаса в додатку. Ще два етапи знову активують режим.

Перегляд вулиць

Користувачі карт на комп'ютері можуть насолодитися панорамами вулиць і красивими пам'ятниками, але функція перегляду доступна і на смартфонах. Для цього в програмі потрібно натиснути на бажане місце на карті, і якщо в даній локації підтримується функція перегляду, в нижній частині екрану з'явиться відповідна іконка.

Вибрані місця

Щоб додати локацію в обрані місця, достатньо натиснути на неї та утримувати палець деякий час. У меню буде можливість додати місце в «обрані», після додавання інформація синхронізується на всіх пристроях, прив'язаних до Google-аккаунта.

Швидке масштабування

Щоб швидко наблизити локацію, достатньо двічі натиснути по ній пальцем, для видалення - один тап двома пальцями.

Швидкий перегляд пробок

Дізнатися про завантаженість доріг можна шляхом натискання на відповідному значку внизу екрана або свайпнув двома пальцями справа наліво. Для користувачів з СНД даний сервіс наразі недоступний.

Нагадаємо, екшн-камера для пеніса: британці представили девайс для дорослих.