Аналітики IDC прогнозують, що ринок носимой електроніки за підсумками поточного року досягне 222,9 млн пристроїв, а в 2023 році - 302,3 млн. Сукупні річні темпи зростання складуть при цьому 7,9%. Електронні гаджети поступово захоплюють світ, і це не дивно, адже з кожним роком на ринку з'являються все нові гаджети, які дарують унікальні можливості для покупців.

В найближчі роки збережеться тенденція зростання продажів розумних годин і розумних навушників. Зокрема, годин в цьому році буде реалізовано 91,8 млн (41,2% всіх продажів), а в 2023 — 131,6 млн (43,5% всіх продажів). Для навушників аналогічні показники становлять 72 млн (32,3%) і 105,3 млн (34,8%). Звичайно ж, незмінним лідером на ринку цих переносних пристроїв є компанія Apple, яка чи не першою у світі випустила бездротові навушники Apple AirPods, які перевернули ринок навушників. Так, їх ціна просто шокувала користувачів, але девайс все ж став популярним.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А от різні браслети хоч і покажуть незначне зростання, з 54,2 до 55 млн пристроїв, втратять частку ринку: вона знизиться з 24,3% до 18,2%. Також аналітики вважають, що майже половина всіх розумних годин в 2023 році буде розташовувати власними модемами стільникового зв'язку.

Apple залишиться лідером ринку розумних годин і в 2023 році, хоча її частка впаде до 25,9%. Втім, ще не вечір, і до цього часу Huawei і Xiaomi можуть захопити ринок смартфонів.

Нагадаємо, що компанія Apple суттєво оновила сервіс Apple Maps. Для користувачів iOS 13 це приємний подарунок, так як компанія практично з нуля створила популярний додаток, щоб конкурувати таким сервісом Google Maps. Відзначимо, що компанія використовувала тисячі автомобілів з камерами на даху, щоб збільшити точність навігації сервісу.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung знову готова випустити на прилавок Samsung Galaxy Fold, який має гнучкий екран. Раніше смартфони почали масово ламатися через 4 дні експлуатації, а виною всьому пил, яка потрапляла під екран. Компанії довелося зняти з продажу цей девайс, і доопрацювати його. Тепер же смартфон вартістю 2000 доларів готовий до виходу у виправленому стані.

Також Знай.uа писав, що iOS 13 отримає круту функцію, яка стане в нагоді абсолютно кожному користувачеві. Серед іншого, нова технологія дозволить економити інтернет-трафік, що ніколи не буває зайвим.