Експерти з Security Baron, компанії, яка орієнтується на забезпечення безпеки, вивчили політику конфіденційності Facebook, Google, Apple, Twitter, Amazon і Microsoft. Щоб користувачам було простіше усвідомити, наскільки корпорації стежать за їх особистим життям, фахівці склали зручну інфографіку. На диво, користувачі навіть не розуміють, на яких умовах користуються різними сервісами. Виявляється все не так прозоро, як цього хотілося.

Так, що ж корпоративні гіганти знають про вас? Короткий висновок Security Baron – майже все! Самим "нещадним" в цьому списку виявився Facebook, який збирає і зберігає всю доступну інформацію про користувачів, включаючи рівень доходу, расу, релігію, політичні погляди та уподобання про рекламу. На додаток до всього, всі корпорації володіють інформацією про ваш номер телефону, електронній пошті, місцезнаходження і навіть типи використовуваних пристроїв. Це означає, що соцмережі знають про вас основну інформацію, причому ви самі діліться нею на законних підставах, добровільно.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

найскромнішими у списку виявився Twitter. Сервіс мікроблогів не вимагає імені, статі чи дня народження, але Twitter вимагає номер телефону, адресу електронної пошти, часовий пояс, збирає інформацію про переглядається контенті і багато іншого.

Коли справа доходить до збору даних, то Google і Microsoft є найбільшими гравцями, які читають навіть особисте листування і підслуховують розмови. Apple в цьому плані далеко позаду. Схоже, Apple не так соромно, як Google і Facebook.

Нагадаємо, що бета-тестери нової ОС від Huawei під назвою HongMeng зазначили головні відмінності від конкурентів. Наприклад, дизайн нехай все ж нагадує Android і iOS, але відрізняється від них швидкістю роботи. Зазначимо, що продуктивність в рази краще, правда функціонал поки обмежений, адже користувачі тестують тільки основні аспекти ОС. Коли нова прошивка з'явиться на смартфонах - невідомо. Швидше за все, смартфони з'являться вже після початку 2020 року.

Як повідомляв Знай.uа інсайдери назвали точну дату виходу iPhone 2019. Повідомляється, що нові смартфони покажуть вже в перших числах вересня 2019 року, а якщо бути точніше - 11 вересня. Що стосується дати початку продажів - перша партія стане доступною вже 25 вересня, так що саме час збирати гроші на новий iPhone.

Також Знай.uа писав, що в мережі покажуть Xiaomi Mi Mix 4, який просто знищить iPhone XS Max. Правда, ціна у 21 тисячу гривень трохи здивує користувачів, адже смартфони від Xiaomi рідко коли варті таких грошей. Втім, за цю суму гаджет отримає топовий на сьогоднішній день чіпсет Snapdragon 855, а також 6 пам'яті.