Apple і Google, як повідомляється, видалили додаток для обміну повідомленнями ToTok зі своїх інтернет-магазинів після того, як The New York Times повідомила, що це інструмент-шпигун, який використовується урядом Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

App Store
App Store

Google видалив програму з свого магазину в четвер, а Apple видалила його в п'ятницю, повідомляє Times. Представник Apple повідомив, що компанія все ще досліджує додаток.

Люди, які вже завантажили ToTok, можуть використовувати його.

“Ми серйозно ставимося до повідомлень про порушення безпеки та конфіденційності”, - заявив представник Google в інтерв'ю The Hill. “Якщо ми виявимо, що поведінка порушує нашу політику, ми зробимо дії”.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представник також підтвердив видалення програми в четвер з магазину Google.

Google Play
Google Play

Нагадаємо, що в популярній соцмережі Twitter повідомили, що хакери знайшли уразливість в Android-додатку. Компанія намагається виправити цю проблему якомога швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony покаже оновлений смартфон Xperia, який отримає отвір в екрані для фронтальної камери, як у Galaxy S10.

Також Знай.uа писав, що сотні додатків Play Market були напхані вірусами. Google не змогла знайти шкідливий код у величезній кількості додатків.