Компанія Apple погодилася виплатити до 500 мільйонів доларів штрафу через навмисне зниження продуктивності старих моделей iPhone.

Позови проти компанії подали власники різних моделей iPhone 6, 6s, 7, а також SE, повідомляють Reuters і Bloomberg. Позивачі стверджують, що їхні смартфони після оновлення програмного забезпечення стали гірше працювати.

Apple не визнала зловживань, але погодилася виплатити компенсацію, щоб уникнути судових витрат у цій справі.

Сумарний обсяг виплат Apple складе не менше 310 мільйонів доларів, але не більше 500 мільйонів. Компанія готова виплатити кожному позивачеві близько 25 доларів компенсації, ця сума може збільшитися або зменшитися залежно від того, скільки пристроїв потраплять під врегулювання. Адвокати розраховують отримати від компанії близько 90 мільйонів доларів.

ілюстративне фото Getty Images
ілюстративне фото Getty Images

У 2017 році користувачі iPhone стали помічати, що продуктивність смартфонів погіршується після оновлень операційної системи. Apple заявила, що таким чином хотіла запобігти можливому відключення пристроїв, які з часом перестають відповідати максимальним вимогам системи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Нагадаємо, Apple переносить виробництво iPhone 12 через коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, Apple не дозволяє користуватися айфонами негативним персонажам фільмів

Також Знай.ua писав, Apple працює над новими навушниками за ціною смартфона