Нещодавно користувачі Nintendo відчували труднощі з входом в систему і в деяких виникли підозри з приводу витоку бази даних користувачів.

З цього приводу компанія Nintendo випустила термінову заяву:

"Ми хотіли б надати оновлену інформацію про недавніх випадках несанкціонованого доступу до деяких облікових записів Nintendo.

Продовжуючи розслідування, ми хотіли б запевнити користувачів у тому, що в даний час немає ніяких доказів, що вказують на порушення баз даних, серверів, служб Nintendo. В якості одного з дій в нашому поточному розслідуванні ми припиняємо використовувати ідентифікатор мережі Nintendo для входу в обліковий запис Nintendo. Всі інші варіанти входу в обліковий запис Nintendo залишаються доступними.

В якості додаткової міри обережності незабаром ми зв'яжемося з користувачами з приводу скидання паролів для ідентифікаторів Nintendo Network і облікових записів Nintendo, до яких у нас є підстави вважати, що до них зверталися без авторизації.

Крім того, ми як і раніше настійно рекомендуємо користувачам включити двоетапне підтвердження свого облікового запису Nintendo.

Якщо які-небудь користувачі дізнаються про несанкціонованих діях, ми рекомендуємо їм виконати дії, описані в процесі відновлення облікового запису Nintendo.

В ході розслідування, щоб запобігти подальші спроби несанкціонованого входу, ми не будемо розкривати додаткову інформацію про методи, які використовуються для отримання несанкціонованого доступу.

Ми приносимо свої вибачення за незручності та проблеми, викликані для наших клієнтів, і ми будемо продовжувати старанно працювати, щоб забезпечити безпеку даних наших користувачів", - йдеться в заяві компанії.