Вчені з Австралії, Бельгії, Німеччини та Росії розповіли, що під впливом тривалого перебування в космосі, тобто знаходження в невагомості протягом певного часу змінюється структура головного мозку.

Читайте Знай в Google News!

Дослідження було опубліковано на сайті Science Advances і в ньому йдеться про те, що змінюється розподіл білої і сірої речовини в мозку. За їх висновками, збільшуються також шлуночки головного мозку, в яких стає більше спинномозкової рідини.

Це дозволяє нервовій система пристосуватися і приділити увагу областям мозку, що відповідає на контроль рухів і відчуття положення частин тіла відносно один одного. Однак було сказано, що сім місяців на Землі після перебування в космосі є тим періодом, коли мозок космонавта здатний повернутися до нормального стану.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Російський космонавт Олег Кононенко здатний встановити світовий рекорд за сумарним перебуванням в космосі, який зараз становить 878 діб, його поставив Геннадій Падалки. Кононенко відправиться на Міжнародну космічну станцію восени 2022 року і повинен провести там імовірно півроку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гоночну Gordon Murray Automotive T. 50s показали не перших фото, люксовість з усіх щілин.

Як повідомляв "Знай.ua", легендарному Маріо-35 років: Nintendo перевипустить портативну консоль Game & Watch.

Знай.ua писав, протестуючі в Німеччині просять Маска відмовитися від споруди заводу Tesla, сусіди не раді гостям.