У найбільшому місті Туреччини в Стамбулі пройшли перші випробування літаючого автомобіля Cezeri компанією Baykar Defense. Такий вид транспорту після доопрацювання зуміє розвивати швидкість до 100 кілометрів на годину, піднімаючись вгору до двох тисяч метрів.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомило видання Global News. Зараз прототип Cezeri зумів піднятися на висоту 10 метрів. У компанії Baykar Defense розраховують на те, що машина з'явиться на ринку через 10-15 років. Вже на наступному випробуванні передбачається пілот на борту.

"Літаючий автомобіль" з людиною на борту також тестується японською компанією. Під час недавнього випробування транспортного засобу, воно зуміло зависнути в декількох футах від Землі протягом декількох хвилин. Вертикальний зліт і посадка є відмінною рисою і дають авто можливість швидкого перельоту від одного місця до іншого без участі людини, так як дії відтворюються автоматично.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Японія відправить зонд на Марс з 8k-камерою, побачимо Червону планету у всіх деталях.

Як повідомляв "Знай.ua", SkyDrive випробували літаюче авто з пілотом на борту, відео польоту.

Знай.ua писав, Razer представила новий продукт для геймерів, який можна з'їсти. Razer заявляє, що хоче розробити продукт, який можна "вживати в будь-який час дня і ночі, щоб гравці були зосереджені, але не впливали на них постійно після завершення гри".