Космічний корабель SpaceX Crew Dragon успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією 16 листопада, більш ніж через день після запуску в космос з Флориди.

Прибуття корабля знаменує собою початок Першої тривалої місії Crew Dragon, польоту, який космічний корабель буде періодично виконувати для НАСА протягом наступних кількох років.

Читайте Знай в Google News!

Всередині Crew Dragon знаходяться астронавти НАСА Майк Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також японський астронавт Соічі Ногучі - всі вони є учасниками місії під назвою Crew-1. Цього вечора їх космічний корабель повільно наблизився до Міжнародної космічної станції і прикріпився до відкритого стикувального порту за межами МКС. Crew Dragon від SpaceX призначений для автоматичного стикування з МКС без необхідності участі екіпажу на борту з використанням набору датчиків і камер. Тим не менш, при необхідності пасажири можуть взяти на себе управління процесом за допомогою сенсорного управління Crew Dragon.

SpaceX, скріншот
SpaceX, скріншот

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Тепер, пристикуючись до МКС, їх екіпаж залишиться всередині Crew Dragon протягом наступної години або близько того, оскільки екіпаж, що вже знаходиться на борту космічної станції, перевіряє будь-які витоки, що виходять від Crew Dragon. Потім вони будуть відкривати люк космічного корабля і вітати новачків на борту станції. До них приєднаються астронавт НАСА Кейт Рубінс і російські космонавти Сергій Рижиков і Сергій Куд-цвіркунів, які живуть на МКС з середини жовтня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft готова здивувати геймерів. Повідомляється, що компанія хоче купити кілька ігрових студій, щоб в майбутньому зробити більше ексклюзивів для консолей Xbox і ПК.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск розповів про симптоми коронавірусу, яким він захворів. На щастя, відчуває він себе не так вже й погано. Геній-мільярдер повідомляє, що він відчуває нежить, але також і головні болі.

Також Знай.uа повідомляв, стриммери почала масовий протест проти Twitch. Повідомляється, що нові правила на сервісу забороняє включати музику, захищену авторськими правами, так що більшість з геймерів почали вести свої летсплеі в повній тиші.