На щорічній конференції Experimental Biology-2018 в Сан-Дієго група вчених з південнокорейського Жіночого університету Ихва показали у роботі 3D-принтер, який друкує їжу з кріогенної борошна – перемелених заморожених продуктів.

Процес виробництва незвичайний навіть для принтерів: спочатку, шляхом криогенного розмелювання при температурі близько 100 градусів, продуктів добувають аморфні мікрочастинки вуглеводів і білків.

Після цього їх склад і властивості знаходяться під контролем за допомогою перекристалізації – методу очищення речовин, заснованого на їх розчинності при різних температурах. На фінальному етапі мікрочастинки з'єднують з полімерним сполучною речовиною. З допомогою пошарової 3D-друку цієї суміші додають необхідну форму бажаного страви.

За словами автора проекту Рі Чжин-Куй, борошно для принтера в майбутньому буде доступна будь-якій людині.

Популярні новини зараз
Нові правила передачі показників лічильника: про які зміни варто знати ТЦК побачить усіх: як нові правила мобілізації допоможуть військкоматам знайти чоловіків будь-де Українцям виплатять від 1500 до 8000 грн: хто й на яких умовах отримає допомогу Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що компанія Apple офіційно заявила про те, що припиняє виробництво бездротових WiFi-роутерів AirPort. Як повідомляє Engadget, компанія продовжить випускати оновлення прошивок, однак сама підтримку буде існувати недовго, і лише для тих девайсов, які вже випущені.

Також Apple пообіцяла випустити і довідкові матеріали, які допоможуть користувачам вибрати обладнання інших фірм. Причини, за якими компанія вирішила відмовитися від виробництва роутерів, не розголошуються. Разом з тим, Apple може повернутися до виробництва такого обладнання у майбутньому, і навіть уявити поліпшену версію.