Наші читачі знають і вже навіть встигли давно відчути, що Україна має проблеми з електрикою. В усьому винні підлі атаки росіян на об'єкти інфраструктури. Однак ми ж не перший день живемо і маємо в запас багато різних способів, як "оживити" необхідні нам електроприлади.

Цього разу ми разом розберемося, як зарядити смартфон за допомогою автомобільного акумулятора, і ціле авто нам не потрібне – лише батарея.

Увага, такий спосіб не підійде для постійного підживлення гаджета, оскільки це може зашкодити батареї телефону! Якщо ви готові ризикувати, а в такі тривожні дні це іноді необхідно, то йдемо за списком.

Для того, щоб зарядити телефон, потрібно знизити напругу батареї 12 вольт до необхідних 5 і з'єднати всі елементи схеми, яку доведеться змонтувати, надійним способом.

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube
Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Перший спосіб

Якщо є розряджений телефон, акумулятор, можливо, і машина, але немає зарядного пристрою, що вставляється в розетку підкурювача, можна обійтись без нього. Для цього знадобляться такі компоненти:

- автомобільний стартерний акумулятор (напруга на клемах має бути не менше 12 вольт);

— кабель для заряджання смартфона (необхідна лише одна сторона, яка зі штекером для підключення до телефону. Інший кінець потрібно буде відрізати);

- Дві автомобільні лампочки - з напругою 12 В і потужністю 21 Вт;

— приблизно 1 метр електричного дроту, перетином як автомобільний або трохи тонший;

- Ізоляційна стрічка або скотч або лейкопластир.

З цих компонентів необхідно спорудити просту електросхему, в якій основними елементами будуть дві послідовно паралельно з'єднані лампочки. Вони посадять напругу на штекері для телефону з 12 вольт до 5-5,5 вольт.

Найскладніше завдання – підключення проводів до ламп, зокрема, до центрального контакту. Для притискання дроту до контакту потрібно використовувати еластичність одного з доступних вам матеріалів - ізоленти, кільця від велокамери, гумки для жіночої зачіски.

Контакт може вийти не дуже щільним, але струм у схемі буде невеликий, тому на роботі схеми це не позначиться. Важливо: контролювати індикатор процесу заряджання на телефоні і стежити, щоб дроти не зіскочили з ламп і не замкнулися між собою.

Не менш важливо не переплутати полярність на зарядному кабелі телефону. Червоний зазвичай – "плюс", чорний – "мінус". Помилка може вивести телефон або батарею.

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube
Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Другий спосіб

Якщо у вас є смартфон, акумулятор, автомобільна зарядка для 12-вольтної розетки, але відсутня розетка. Тоді потрібно зробити лише 2 кроки:

- знайти відрізок дроту типу автомобільної довжиною близько метра;

- з'єднати дротом клеми АКБ (автомобільний акумулятор) з контактами на штекері заряджання.

Ключова проблема – забезпечення щільного прилягання мідної жили дроту із контактами. До зовнішніх контактів (це мінус) зачищений дріт можна просто примотати в кілька шарів, а можна додатково посилити такий контакт, обмотавши ізолентою.

"Плюс" приєднується до дроту так само, як і у лампочок. Але тут є перевага: на штекерах цей контакт зазвичай пружний зсередини. Також дуже важливо не переплутати "плюс" та "мінус".

Нагадаємо, зникає зв'язок при вимкненні електрики: українцям пояснили, чому так відбувається і чи можна щось зробити.

Раніше повідомлялося, поради, які знають не всі водії: як зберігати свій автомобіль узимку без гаража та паркінгу.

Також, світла немає, зате з інтернетом: як самостійно зробити зарядку для wi-fi роутера.