Для наших читачів, котрі люблять новини з автомобільного світу, є цікавий факт. У мережі з'явилася унікальна інформація щодо унікального позашляховика радянських часів. У ті роки проводився цей позашляховик спеціально для військових.

Про це стало відомо завдяки повідомленню таких автолюбителів, як і ми - порталу "Hyser".

УАЗ "Вагон": архівне фото
УАЗ "Вагон": архівне фото

Багато автолюбителів знають, що за часів СРСР вироблялося і модифікувалося багато автомобілів. Однак, на жаль, багато хто з них так і не потрапив у серії. Зараз і йтиметься про радянський автомобіль, який не був запущений у серію.

Приблизно в середині 70-х УАЗ продовжував випускати морально застарілу модель УАЗ-3151. Але згодом Міноборони СРСР зробило замовлення на розробку нового повнопривідного позашляховика, так і з'явився УАЗ-3172, який відомий як "Вагон".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

УАЗ "Вагон": архівне фото
УАЗ "Вагон": архівне фото

Розробка почалася 1975 року, а закінчилася 1983 року. Цей автомобіль проходив усілякі випробування та доопрацьовувався аж до 1988 року, але в серію він так і не надійшов, що говорить про те, що цей проект було закрито.

Крім цього, через кілька років, коли настали 90-ті в процесі роботи над "Вагоном", було зібрано близько десяти зразків. Так він отримав хорошу прохідність, нарізні мости із зовнішніми редукторами та пружинні підвіски. Цей радянський позашляховик міг вмістити в себе 10 людей і буксирувати причіп вагою до 1,2 тонни.

Нагадаємо, ось так виглядав перший мотоцикл, зібраний в Україні: "Червоно-чорний монстр".

Раніше повідомлялося, перший український позашляховик, розроблений ще за СРСР: "Волинське диво...".

Також, мрія рекетира: у мережі показали "Волгу", яку могли собі дозволити лише бандити 90-х.