Для наших читачів, які не можуть спокійно заснути без новин з автосвіту, ми маємо дуже цікаву історію про те, які автомобілі раніше виробляли на території України. Зараз йтиметься про Запорожець, який зроблено в єдиному екземплярі і має незвичну "начинку".

Про це пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі "Hyser".

ЗАЗ "Ялта 1000", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Ялта 1000", скріншот: YouTube

Ні для кого не секрет, що Запорожці свого часу мали велику популярність. Вони постійно перероблялися і вдосконалилися. Однак цього разу йтиметься про справді унікальний екземпляр радянського автомобіля.

Стало відомо, що було випущено багатообіцяючий прототип Yalta 1000, який продемонстрували на території Бельгії. Але, на превеликий жаль, він залишився лише в одному екземплярі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

ЗАЗ "Ялта 1000", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Ялта 1000", скріншот: YouTube

Автомобіль Yalta 1000 був виготовлений від звичайного "вухатого" Запорожця та відрізнявся двигуном від Renault, який має об'єм 986 см³. Унікальність цього двигуна полягає в тому, що він має рідинне, а не повітряне охолодження.

Цей автомобіль з'явився на виставці у Брюсселі далекого 1968 року. Він привернув багато уваги у закордонних ЗМІ і навіть викликав чутки про серійне виробництво бельгійської компанії SA Scaldia-Volga. Але ця машина залишилася лише в одному екземплярі, що говорить про те, що ідея виявилася нікому не цікавою.

Нагадаємо, ось так виглядав перший мотоцикл, зібраний в Україні: "Червоно-чорний монстр".

Раніше повідомлялося, перший український позашляховик, розроблений ще за СРСР: "Волинське диво...".

Також, мрія рекетира: у мережі показали "Волгу", яку могли собі дозволити лише бандити 90-х.