Зима, холод, сніг... Але й стихія не зупинить сучасних людей, які завжди занурені у свої гаджети.

Нерідко трапляється таке, що ви підсковзуєтесь і ваш смартфон падає в сніг. Що ж робити в такій ситуації і чи варто готувати себе до кредиту для придбання нового апарату?

Не поспішайте панікувати, адже телефон можна реанімувати, якщо швидко діяти.

Зима сніг. фото: Знай.ua
Зима сніг. фото: Знай.ua

Потрібно одразу ж обтрусити телефон від снігу. Якщо зігріти його, сніг швидко розтане і розтечеться по всьому устрою. Потрібно якнайшвидше зайти в якесь приміщення і за допомогою ватних паличок або дерев'яних зубочисток очистити всі роз'єми від снігу.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Забороняється застосовувати металеві предмети для чищення смартфона, оскільки вони можуть зіпсувати його.

Переконавшись, що на телефоні не залишилося залишків снігу, можна включити його і перевірити роботу. При цьому не слід поспішати ставити його на зарядку. Пристрій має деякий час полежати за кімнатної температури. Через різкий перепад у ньому може з'явитися конденсат.

Телефон, скріншот: YouTube
Телефон, скріншот: YouTube

Внутрішнє сушіння

Цей пункт стосується пристроїв, які мають знімну батарею. Для цього потрібно внутрішню частину смартфона промокнути рушником. Найголовніше, не трусити його, тому що вода може проникнути глибше.

Подбати про роз'єми

Навіть якщо смартфон захищений від вологи, то після потрапляння води в гніздо можуть виникнути проблеми. Для цього потрібно буде взяти пилосос і пройти їм кілька разів по всіх роз'ємах, не торкаючись гаджета. Не рекомендується користуватися феном, тому що він може проштовхнути воду ще далі по щілинах.

Скористайтеся пакетиком із силікагелем або рисом.

Більшість рекомендують занурювати телефони в чашу з рисом на пару годин або скористатися силікагелем - це пакетики з кульками, які часто кладуть у коробки із взуттям та ліками. Телефон необхідно помістити у пластиковий конверт, обкласти його силікагелем та залишити на деякий час.

Смартфон. Фото: скриншот з відео
Смартфон. Фото: скриншот з відео

Набратися терпіння

Багатьом захочеться якнайшвидше увімкнути пристрій і перевірити, працює він чи ні. Але робити це не рекомендується. Потрібно витримати час, бажано близько 3-х діб. Якщо занадто рано включити девайс, це може призвести до замикання і тоді смартфон потрібно буде здавати в ремонт.

Нагадаємо, як зарядити телефон пальчиковими батарейками: покрокова інструкція.

Раніше ми повідомляли, чому не можна залишати зарядне у розетці без телефону: українці ризикують щодня.