Розташований у жаркій і посушливій місцевості Ізраїль славиться своїми технологіями виробництва їжі. Ізраїльтяни використовують найсучасніші системи зрошення і адресного добрива. Ізраїльські овочі, вирощені такими методами, продаються навіть в багатій чорноземами Україні. Однак, як повідомляє видання Нуѕег, тепер ізраїльтяни можуть просто друкувати їжу на 3D-принтері.

3D-принтер для друку тіста розробили ізраїльські вчені Ідо Браславський і Одед Шосейов. Щоб вийшли їстівні матеріали, вони використовували наноцеллюлозу. Розробники розповіли, що цей матеріал є безпечним для людського організму. Саме тому вони обрали наноцеллюлозу і без побоювань додають її, як низькокалорійний наповнювач. Однак, щоб зробити цей компонент для тіста ще більш придатним, вчені трохи змінюють його структуру. Зокрема, в наноцеллюлозу додаються білки, жири і вуглеводи, а ще антиоксиданти і вітаміни.

Конструктивно такий принтер мало чим відрізняється від своїх побратимів. Просто звичайні картриджі заправляються їстівними компонентами. Матеріали доводяться до певної температури, а потім надходять в друк. Температуру налаштовує кухар, а значить, принтер володіє і кулінарними функціями. На сьогоднішній день єдиний матеріал, з яким вдалося успішно проекспериментувати інженерам це тісто. Однак розробники мають намір продовжити свої дослідження і можливо, що скоро принтер опиниться на прилавках.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про майбутній крах металургії

Популярні новини зараз
По Землі може вдарити наймасштабніша магнітна буря Рф готує серію масових ударів по Україні Без штрафів і податкової: які суми можна переказувати на картку Неминуче зростання тарифів: на які послуги зростуть ціни
Показати ще