Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів українцям, до якого числа триватиме карантин. Виявилося, що в ізоляції доведеться сидіти до 22 червня. Однак Ляшко обнадіяв пом'якшенням деяких заборон, встановлених раніше. Про це він говорив в програмі «Сніданок з 1+1».

Після цього чиновник зазначив, що якщо українці будуть менше хворіти і буде фіксуватися меншу кількість випадків, то карантин можуть скасувати. Далі він розповів про те, що Україна зараз орієнтується на ситуацію в Польщі, так як там кількість хворих і тестувань приблизно рівні з показниками України.

Ляшко заявив, що Україна ще довго буде на плато, так як в Польщі розвивається аналогічна ситуація. При цьому чиновник зазначив, що поки невідомо, як вірус буде себе вести в літній період в кліматичних умовах України. У зв'язку з цим він попередив, що карантин триватиме ще до 22 червня, але це вже буде адаптивний карантин для кожного регіону.

У Тернополі думки городян розділилися. Одні вважають, що це необхідний захід і готові дотримуватися обмеження, а інші заявили, що їм набридло сидіти вдома. Перші вважають, що влада чинить правильно і стримують поширення вірусу загальним карантином, а інші заявили, що «цей цирк на дроті» вони виконувати не будуть, так як у них ніхто з знайомих і родичів, близьких і друзів не хворіє.

“Якщо треба, то значить є на те причини. Потрібно,напевно, виконувати ті заходи, щоб не було потім гірше. Чесно скажу, що вже набридло, але вірусу я боюся більше”, – каже тернополянка Ярослава.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

“То вже якийсь цирк. Комусь вигідно, напевно ще не всі гроші відмили. Я в цьому участі брати не буду. Чого я повинен сидіти вдома, бо комусь так треба. Серед моїх знайомих немає нікого, хто б захворів Covid-19. І серед друзів і знайомих також. То кому я повинен вірити. Я буду жити звичайним життям, вдома не буду сидіти, і аптеки більше не буду виручати, купуючи ті кошти”, – додає тернополянин Артем.

Нагадаємо, Знай писав, що Зеленський розповів, як українці будуть жити з 22 травня.

Знай повідомляв, що Європа скасує карантин, але главніе премятствия для заробітчан залишилися.

Нещодавно Знай передавав, що карантин може закінчитися 21 червня.