На карантині стали недоступними послуги з переоформлення субсидій, і багато українців стурбовані цим питанням. Жителям Тернопільщини розповіли, як не втратити допомогу від держави на оплату комунальних послуг. Про це пише Будпорт.

Під час карантину субсидії будуть діяти в тих розмірах і критеріях, в яких вони були оформлені до його оголошення. Наступне переоформлення виплат здійснять без додаткових звернень громадян. Під час карантину субсидій нікого позбавляти не будуть.

Субсидії для українців під час карантину Фото: скріншот

В березні Верховна Рада прийняла відповідний законопроект, в якому прописана норма про нарахування комунальних платежів і субсидій. Крім того, законом забороняється нараховувати пені і штрафи українцям, які з тих чи інших причин не погасили борги до початку карантину перед банками і постачальниками комунальних послуг.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, що українців не можна позбавляти субсидії в період карантину. Ця норма стосується і тих, хто оформив допомогу вперше, а також тих, хто оформляв її раніше.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Варто відзначити, що питання переоформлення субсидій стоїть досить гостро, так як з 1 липня українців чекає підвищення прожиткового мінімуму, а значить і виростуть доходи, які прив'язані до даного показника.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні з 1 липня зросте прожитковий мінімум,

Знай повідомляв, що в мережі розповіли, як безробітним українцям отримати субсидію.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні істотно змінилися ціни на товари першої необхідності за період карантини.