Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов змінив свою думку і заявив, що Тернопільська область вже кілька днів відповідає всім критеріям і готова для переведення в зелену карантинну зону. Степанов зробив таку заяву під час чергового брифінгу, пише УНІАН.

«Тернопільська область четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам, і відповідно, може бути потім переведена в "зелений" рівень епідеміологічної безпеки",- вказав він.

Крім того, Степанов заговорив і про Вінницьку область, в якій вже шостий день не перевищуються критерії, встановлені МОЗ. Цю інформацію винесуть на комісію ТЕБ і НС, яка відбудеться в прийдешню п'ятницю.

Варто нагадати, що з 1 серпня в Україні почав діяти новий адаптивний карантин. Країну поділили на 4 зони – червону, помаранчеву, жовту і зелену. Розподіл буде здійснюватися відповідно до кількості хворих коронавірусом і заповнюваністю лікарняних ліжок. З 3 серпня до Червоної зони увійшли Тернопіль, Луцьк та Кіцманський район Чернівецької області. В результаті цього місцева влада цих міст і регіону заявили про протест і заявили, що не будуть обмежувати життя городян – закривати рух транспорту, припиняти роботу розважальних і навчальних закладів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Тернополі місцева влада відмовилася вводити жорсткий карантин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також Знай писав, що тернополяни висловили все, що думають про карантинні обмеження в місті.

Нещодавно Знай передавав, що Луцьк і Тернопіль повстали проти жорстких обмежень, місцева влада передала Привіт Києву.