1 вересня маленькі тернополяни підуть до шкіл та відновлять навчання у звичному режимі. Якщо навчальний процес був організований давно і рекомендації вже були надані школам, то процес харчування дітей в школах до кінця не був зрозумілий. Зараз МОЗ і МОН розповіли, як діти харчуватимуться в школах.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов озвучив ці вимоги під час чергового брифінгу. Він заявив, що школи повинні скласти графік перебування класів в їдальні, виключити шведський стіл. Також Степанов рекомендував розсадити дітей не по 6 осіб за столом, а по 4 людини.

Співробітники їдалень також повинні виконувати ряд рекомендацій-бути в масках і рукавичках на робочих місцях.

Варто нагадати, що МОЗ і МОН розробили рекомендації розведення потоків дітей в школах за спеціальними маршрутами. У класах діти можуть перебувати без масок, а в приміщенні школи дітям доведеться ходити в масках. Також у школах стоятимуть антисептики, паперові рушники.

Нагадавши, Знай писав, що українські школи в більшості регіонів готуються до відкриття з 1 вересня. Дирекції закуповують все необхідне для забезпечення вимог МОЗ. Виняток становитимуть школи в регіонах, які опинилися в червоній зоні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в школах будуть вимірювати температуру безконтактним термометром, обробляти руки спиртом і носити захисні маски.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях, як і по всій Україні відкриються школи 1 вересня.