Окрема артилерійська бригада оперативного командування" Захід " відзначає шосту річницю з дня створення. Про це пише АрмияInform.

Бригада почала своє життя в 2014 році, коли на сході нашої країни розгорталися російські війська і захоплювали міста і села. Тоді сміливі українці згуртувалися і відразу ж висунулися на Донбас, де вже орудували окупанти, а обстріли не припинялися ні вдень ні вночі.

За короткий проміжок часу військовослужбовці окремої артилерійської бригади стали одним з кращих підрозділів. Завдяки злагодженим діям артилеристів були знищені ворожі танки, батарею гаубиць Д-30, реактивний взвод БМ-21 "Град", мінометні батареї, багато одиниць бронетехніки та автомашин.

"Бойовий шлях-це не порожні слова. Ще з початку військової агресії чи не кожен з нас добровільно став на захист незалежності і територіальної цілісності нашої Батьківщини, коли не було часу на роздуми. Наші воїни завоювали довіру народу і держави, а також змусили ворога боятися артилеристів, які можуть розбити за кілька хвилин цілий підрозділ противника", - говорить командир окремої артилерійської бригади полковник Сергій Баранов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незважаючи на виконання Мінських домовленостей і відведення важкої артилерії на встановлені в угодах відстані від лінії зіткнення тернопільські військові завжди готові відповісти ворогові і за кілька хвилин спопелити техніку і зміцнення окупантів. Зараз військові підрозділи відточують свою майстерність на полігонах, щоб стати ще краще.

Нагадавши, Знай повідомляв, що подвиги українських захисників вражають, вони роблять іноді неможливе. Так, один військовослужбовець руками викопав 2 метри землі, щоб врятувати побратима.

Також Знай писав, що в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі військові з Тернополя отримали нагороди. Їм вручили почесні відзнаки від Міністерства оборони.

Нещодавно Знай передавав, що 5 серпня Володимир Зеленський підписав Указ № 304/2020 «Про відзначення державними нагородами України " загиблих військових солдата Ігоря Вівчаренка, сержанта Ярослава Журавеля, сержанта Миколи Іліна, сержанта Олексія Золіна та лейтенанта Дмитра Красногрудя.