У Тернополі міськрада на чолі з мером Сергієм Надалом прийняли рішення не вводити карантин вихідного дня. Про це громадськості повідомив градоначальник під час брифінгу міського голови.

Надал заявив, що в Тернополі не будуть вводитися обмеження вихідного дня, про які йде мова в рішенні уряду. Мер пояснив, що дані обмеження не вплинуть на епідеміологічну ситуацію. Також він вважає, що ці обмеження можуть знищити економіку міста.

На думку Надала у вихідні підприємці мають максимальну суму прибутку. За рахунок цього прибутку вони мають можливість платити податки і утримувати свій бізнес, платити зарплати найманим співробітникам. Якщо цього прибутку не буде, то вони просто закриються. В результаті міський бюджет втратить надходження і не буде можливості оплачувати необхідні для життєдіяльності міста статті витрат.

Крім того, Надал закликав правоохоронців штрафувати підприємців не за те, що вони працюють, а за те, що вони не дотримуються карантинних вимог – масочний режим, дистанція між відвідувачами, відсутність санітайзерів та інші.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов заявив, що урядова постанова про введення карантину вихідного дня на території України не стосується діяльності місцевих органів влади. Так він відповів на відмову мерів кількох міст вводити обмеження.

Також Знай писав, що в Києві бізнесмен запросив усіх бажаючих помолитися в велосипедному магазині в суботу та неділю. Він буде нести "світле велосипедне майбутнє" в серця відвідувачів.

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі хостел перетворився на релігійну організацію "Братство лисих". Власник зареєстрував Статут.