На Тернопільщину потрапили небезпечні вироби із кунжуту. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Як зазначається, система RASFF (Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми) попереджає про те, що 30 листопада 2020 року було виявлено несанкціоновану речовину - оксид етилену (>0.4 mg/kg – ppm) у насінні кунжуту, яке надійшло з Індії. В Італії цей кунжут додали до хлібних паличок, які потім було експортовано до інших країн-членів Євросоюзу та до України. В Україні небезпечну продукцію поширювало товариство «Модерн Трейд», зареєстроване в Одесі.

Крім того, 2 грудня 2020 року було виявлено несанкціоновану речовину - оксид етилену, в кунжутній пасті, яку також називають тахіні. Цю продукцію на український ринок експортували з Нідерландів, поширювала її київська фірма «Бюро Вин».

Якщо даний товар буде виявлено на полицях магазинів, про цей факт просять повідомити до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Нагадавши, Знай повідомляв, що популярна у Волинській області мережа продуктових магазинів "Вопак" відзначилася кричущим випадком. Там продавали зіпсований фрукти під виглядом свіжих. Покупці виявили чорну цвіль всередині плодів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також Знай писав, що на Тернопільщині спалахнув скандал через зіпсовані продукти харчування, які продавалися під виглядом свіжих. У місті Бучач покупці придбали вершкове масло, а вдома з'ясували, що воно вкрите цвіллю.

Нещодавно Знай передавав, що в Харківській області СБУ блокувала схему реалізації фальсифікованих лікарських засобів на мільйони гривень. Злочинна група незаконно виготовляла та реалізовувала фальсифіковані анаболічні та сильнодіючі препарати на мільйони гривень.