Історичний вестерн показали у Вінниці до Дня Захисника, це був прем'єрний показ "Таємної операції". Фільм був знятий на фоні відомих у місті будівель. Показ відбувся у рамках четвертого Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції "Вінниця – Столиця УНР". Режисер кінострічки Валерій Шалига розповів, що це справжній український вестерн про добу Перших визвольних змагань.

Кульмінаційний сюжет фільму – замах на очільника Директорії Симона Петлюру. У фільмі, розповідається не лише про події революції, там і кохання, і дружба, шпигунські елементи. Насичена кінострічка, основна сюжетна лінія якої побудована на любові та патріотизмі. Головних героїв зіграли київські актори.

Щодо зйомок історично-пригодницького фільму, то вони проходили у середмісті Вінниці, де збереглися локації початку ХХ століття: готель "Савой", приміщення легендарної "Білої зали" Вінницької міської думи, будинок Боруха Львовича, садиба капітана Четкова та інші будівлі. В основу сюжету покладено історію кохання на тлі шпигунських ігор української та більшовицької контррозвідок під час державної зустрічі очільників України та Польщі у Вінниці 17 травня 1920 року, повідомляє портал Vinnytsia Press Point.

За даними Знай.ua, у Вінниці винайшли "машину часу": у минуле - на сто років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як передавав Знай.ua, Львів готується до Дня захисника України, розмах вражає.

Крім того, Знай.ua писав про те, що Запоріжжя кличе українців на грандіозний козацький фестиваль "Покрова на Хортиці"