На Вінничині, село Пісочин приєднали до сусіднього, аби воно не зникло.

У Пісочині Липовецького району в селі живе трохи більше 10 осіб, і ті пенсіонери. Аби село не зникло з мапи його приєднали до сусіднього. Йдеться в сюжеті "ТСН"

Про населений пункт всі забули, виною тому є погана дорога, на узбіччі бур'яни, а вже за ними видніються покинуті хати.

"Ні магазину. Нічого нема. Тут всього 16 душ у нас, 13 хат", - каже місцевий житель Олександр Вишневський.

Молодь давно покинула село, у центрі Пісочина немає ані магазину, ані школи, ані пошти. Як пам'ятка історії зберігся лише сільський клуб, але до нього потрібно пробиратися крізь хащі. Він працював під час виборів, де проголосувало всього 15 чоловік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В селі є старожили - це бабця Ірина, якій 93 роки. Вона майже не бачить та погано чує. Колись до неї ходив фельдшер, але і той припинив через погану дорогу та відсутність рейсових автобусів, які йшли б через населений пункт.

"Поміряти тиск нема кому. Один голова сільської ради довідується і бур'янець викосить", - каже жінка.

В 90-х село Пісочин був заможнім, а місцевий колгосп – мільйонером. Але, пізніше, молодь почала кидати будинки та виїжджати до міста. Сільській голова показує порожні будинки, які готові віддавати безкоштовно, щоб там жили молоді люди та відновлювали інфраструктуру села.

Нагадаємо, дух Середньовіччя: у Вінниці лицарі схрестили мечі на честь героя Небесної сотні, яскраві кадри

Як повідомляв раніше Знай.ua, в обмін на переїзд: вінничанам подарують житло за нуль гривень

Також Знай.ua писав про те, що рятували всім селом: під Вінницею корову з собакою ледь не "засмоктало" болото