У Баштанці на Миколаєві 78-літній чоловік за допомогою коктейлю Молотова спалив "Град" окупантів.

Саме у Баштанці були жорстокі бої, прямо в центрі міста. Місцева територіальна оборона, мешканці міста вели бій з російськими колонами. Про це йдеться в репортажі журналіста Юрія Бутусова.

У відео безпосередні учасники цього бою дають коментар, як відбувалися бої. Колона, яка йшла на місто налічувала близько 700 одиниць воєнної техніки, - каже міський голова Баштанки Олександр Береговий. Перший бій відбувся на вході у місто, де стояв блокпост.

Туди й підійшов дід Василь з Переселення, 78-літній мешканець, якого не захотіли брати ні в ЗМУ, ні у Тероборону. Ще коли йому відмовили, він пообіцяв прийти. І прийшов.

"Він сам зробив коктель Молотова і прийшов на блокпост. Коли почали підходити колони ворожої техніки, сміливець запустив по установці Град запальною сумішшю. Град загорівся та став вибухати. Наші з-за дерев, з-за окопів почали стріляти, що ворог не розумів звідки взагалі ведеться вогонь".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Це стало переламним моментом, адже після цього колона розділилася частина пішла в обхід, а частина порціями почала стягуватися в місто. В центрі баштанківці заблокували цю частину колони, перегородивши проїзд ворожим УРАЛом, водія якого попередньо ліквідували.

Таким чином вся велика вулиця техніки зупинилася. Тоді тероборона співпрацювала з ЗСУ вони прибули одразу та допомогли відбити Баштанку, та наздогнали й ті частини колони, які поїхали в обхід містечка.

Нагадаємо, раніше голова фонду "Повернись живим" розповів, як тиснуть на волонтерів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупантів "порвало" від високої якості життя українців - СБУ перехопила розмову російського мародера.

Також "Знай.ua" писав, що протитанкіст ЗСУ Ігор особисто захотів знищувати сотні техніки окупанта.