У Харкові довелося перевести під землю пологовий будинок. Про це розповіли у телеграм-каналі Ukraine NOW [photo].

Як зазначається, у місті, яке страждає від обстрілів з боку російських окупантів, все ще перебуває близько двох сотень вагітних жінок. Вони ховалися в будівлі пологового будинку, яка занадто стара і слабка, щоб витримати ракетний удар.

Лікарям і породіллям доводиться виживати у важких умовах, у напівтемряві і пилюці.

«Частини цієї слабкої історичної будівлі пошкоджено. Бомбардування триває. У Харкові залишилося понад 200 вагітних. Мами та новонароджені сплять у коридорах", - йдеться у дописі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Умови, в яких перебувають жінки і немовлята, дуже далекі від ідеальних.

"Стара фарба відшаровується від стін. Шар пилу покриває предмети, підвішені на трубах. Медсестри тихо працюють у коридорах, використовуючи світло мобільних телефонів, щоб читати. У сусідній палаті недоношені діти перебувають у реанімації», - розповіли у спільноті автори допису.

Нагадаємо, тижнями живуть у бомбосховищі: Оля Полякова показала, через що проходять українські діти через напад росії. Співачка зазначила, що діти вже другий тиждень живуть у бомбосховищі.

Як раніше повідомлялося, у Греції слідом за Італією погодилися відбудовувати зруйнований війною Маріуполь.

Читайте також, що лікар-акушер прикрив своїм тілом породіллю із немовлям – хоч спина порізана склом, та врятовані життя. Лікар-акушер отримав поранення, рятуючи жінку і дитину.