В Ужгороді 4 квітня попрощалися із загиблим українським розвідником Святославом Сойком.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони 5 квітня.

В Ужгороді українці прийшли аби попрощатися з 32-річним загиблим військовим розвідником Святославом Сойком. Він на початку війни спеціально повернувся до України з Франції, аби боронити рідну землю від російських окупантів.

Святослав Сойко героїчно загинув, захищаючи Україну
Святослав Сойко героїчно загинув, захищаючи Україну

"Щоб не було соромно жити, як офіцер запасу, у 2014-му році я пішов у 57 років воювати. Тепер – мої діти. Кажуть: "Тату, тепер наша черга, ми боротимемось за Україну – за квітучу, сильну, міцну, красиву незалежну Україну!" – розповів батько загиблого Андрій Сойко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Військовий народився в Ужгороді, він завжди любив гори та мав багато друзів у різних країнах. Останні роки жив у Франції, служив у Французькому іноземному легіоні. Коли росія напала на Україну він повернувся, а 24 березня загинув, захищаючи Батьківщину.

"Кажу йому: "Святославе, для чого ти це зробив?" – а він каже: "Я не можу інакше, це наш останній, третій, шанс зберегти Україну. Перший – у 2004-му, другий – у 2014-му році, і це наш останній шанс: якщо ми не зробимо, то не будемо вільними", – розповіла матір загиблого.

Мама загиблого зазначила, що її син завжди був повний надії і сил працювати на благо України.

Нагадаємо, "хвилина мовчання": загинув український майстер спорту міжнародного класу та ветеран АТО Ігор Сухих

Раніше Знай писав, оборонець Донецького аеропорту Тарас Коваль загинув у боях за Київ: "Був сміливим і ботаном у зброї"

Також Знай повідомляв, "хвилина мовчання": студент 3-го курсу і його батько були вбиті окупантами при спробі евакуації