Статус учасника бойових дій в Україні отримають тільки ті добровольці, які безпосередньо брали участь у боях

Згідно з порядком надання статусу, його отримають ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях. Про це повідомили на сайті Міноборони.

Глава Мінветеранів Юлія Лапутіна прокоментувала нові правила закону. За словами чиновниці, коли приймався закон про пільги для добровольців, та право на отримання статусу учасника бойових дій з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнеться театр військових дій. Тому це право було надано по всій Україні. Тепер стало зрозуміло локація бойових дій, тому в Закон внесли уточнення.

"При Міністерстві діятиме комісія за участю представників відомств сектору безпеки і оборони, яка займатиметься цими питаннями", - йдеться у повідомленні.

Раніше український парламент прийняв закон, згідно з яким всі добровольці будуть визнані ветеранами війни. Цей статус має на увазі цілий спектр пільг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Лапутіна перебувала з візитом у Полтавській області, коли робила цю заяву. Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної військової адміністрації, розповів, що ведеться відповідний реєстр добровольців, які в обов’язковому порядку складають присягу, підписують контракт і проходять відповідні навчання.

Нагадаємо, раніше Аліна Кабаєва показала обручку і натякнула на швидку смерть путіна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський обізвав рашистів покидьками після 7 бомб на "їхню улюблену" Одесу.

Також "Знай.ua" писав, що у "ЛДНР" захопили співробітників міжнародної місії ОБСЄ, тепер там "стурбовані".