Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес попередив, що путін може спробувати "мобілізувати" російський народ за допомогою глобального наступу, оскільки його вторгнення в Україну "зазнало невдачі".

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

За словами міністра оборони Великобританії, президент росії путін може оголосити Третю світову війну всього через два дні.

Бен Уоллес сказав, що деспот «ймовірно» спробує «мобілізувати російський народ» на тлі проваленої ним «спеціальної військової операції».

Російські війська вперше перетнули кордон з Україною 24 лютого, заявивши, що хочуть «денацифікувати» країну.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Танки
Танки

Путін також пригрозив застосувати ядерну зброю проти західних держав, якщо вони встануть у нього на шляху, а міністр закордонних справ росії лавров заявив, що загроза ядерної війни «серйозна».

Тепер, виступаючи з LBC, Уоллес попереджає, що путін може посилити свою риторику в найближчі дні.

Він сказав: "Я не здивуюся... що він, ймовірно, збирається оголосити на Першотравень: "Ми зараз воюємо з нацистами всього світу, і нам потрібно провести масову мобілізацію російського народу". Путін зазнав невдачі майже у всіх цілях, може спробувати консолідувати те, що у нього є... і просто стати свого роду раковою пухлиною всередині країни. Ми повинні допомогти українцям ефективно відірватися від скелі і зберегти імпульс, що відкидає їх назад".

Танки
Танки

Це відбувається в той час, коли 8000 військовослужбовців британської армії повинні взяти участь у військових навчаннях у Східній Європі для боротьби з російською агресією.

Цього літа десятки танків будуть відправлені в країни від Фінляндії до Північної Македонії в рамках одного з найбільших розгортань з часів Холодної війни відповідно до планів, які були вдосконалені після вторгнення в Україну.