Оксана-дружина офіцера полку "АЗОВ" розповіла про місяць життя в підвалах з двома дітьми, про те, чому їй довелося спалити свої документи, про їх останню розмову з чоловіком, а також пояснила, чому більше ніколи не повернеться в Маріуполь.

Це дівчина обговорила в ході інтерв'ю проєкту "Розмова" з ведучим Сергієм Лиховидою.

Оксана старанно говорить українською мовою і зазначає, що перейшла на неї лише місяць тому.

"Коли ми в Німеччині, то ми вчимо німецьку, коли їдемо в Америку, то спілкуємося англійською. Тоді чому ми, перебуваючи в Україні... Це повага до людей, не тільки до себе... Велика повага".

Завод Азовсталь, фото: скріншот
Завод Азовсталь, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дівчина народилася в Донецьку, все життя прожила в Маріуполі, але зараз вона впевнена, що вона не повернеться в рідне місто. На таке рішення її наштовхнуло те, що в місті спочатку було багато колаборантів, які прямим текстом говорили, що хочуть в росію. Влада міста це все знала, але ніяк їх не карала.

"Вони робили все, щоб наші люди побачили, як добре жити в Україні. Це добре. Але потрібно було хоча б 10 чоловік посадити за грати. Якщо вам не подобається жити в Україні, то чому ви тут живете? Продайте хату і їдьте в Тамбов",- жорстко відповіла Оксана.

Оксана, дружина воїна "Азова", фото: Знай.uа
Оксана, дружина воїна "Азова", фото: Знай.uа

Оксана місяць жила в окупованому Маріуполі. Вона зізнається. що ці дні були жахливими. Адже вона жила на околиці міста, біля ТРЦ "Портсіті".

"Наступ був з усіх боків. Є багато питань до нашої влади. Не було ніякого опору, на жаль. 5 березня касетна бомба потрапила в наш будинок і він почав горіти. О 2 годині ночі ми з дітьми пішли в підвал, це був наш перший підвал. Там ми були десь 4-5 днів. Потім мій чоловік перевіз нас в інший підвал, тому що там були колаборанти".

Українка зізналася, що їй довелося спалити документи, адже вони не знали, що на них чекає.

"Я дружина офіцера і це було дуже страшно. Мій чоловік не хотів мене відпускати саме тому, що він міг мене більше ніколи не побачити. Було дуже страшно, але я не можу говорити, що якось сильно тисне на мене. Зараз там жах. А ми виїхали дуже вчасно. Зараз ця фільтрація - це справжній фашизм, це концтабори".

Нагадаємо, що Валерій Залужний розповів, що для нього означає перемога України: "Наше настрій бойовий".

Раніше ми повідомляли, що радник глави МВС налякав росіян, в майбутньому відчують на собі страх: "Білгороду-приготуватися".