Канада закупила для України 20 тисяч артилерійських снарядів стандарту НАТО, щоб підтримати її у захисті від вторгнення Росії.

Уряд Канади передасть Україні понад 20 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм, а також інше обладнання й амуніцію з метою підтримки українських військових, заявила міністр оборони Аніта Ананд.

Гаубиця калібру 155 мм. Фото: YouTube
Гаубиця калібру 155 мм. Фото: YouTube

"Сьогодні я оголошую про черговий пакет канадської військової допомоги Україні. Я можу підтвердити, що Канада закупила більш ніж 20 тис. 155 мм снарядів", - сказала міноборони Канади.

За словами Ананд, снаряди надійшли не з військового арсеналу Канади, а були придбані для безоплатної передачі України. Снаряди сумісні із відносно новими гаубицями М-777, які Канада подарувала Україні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Гаубиця калібру 155 мм. Фото: Telegram
Гаубиця калібру 155 мм. Фото: Telegram

Також представниця уряду Канади запевнила, що й надалі будуть підтримувати Україну. Крім того, інші країні зголошуються підтримувати Україну у боротьбі з ненажерливим ворогом. Міністр оборони США Ллойд Остін 23 травня заявив, що близько 20 країн оголосили про нові пакети допомоги у сфері безпеки для України.

Раніше повідомлялося, що від лютого Канада надала оборонну допомогу Україні у вигляді артилерії, камер для безпілотників, супутникових знімків високої роздільної здатності, іншої військової підтримки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Каспійська флотилія рф відмовляється воювати через аварійні кораблі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Туреччині висунули свої вимоги щодо членства Фінляндії та Швеції в НАТО.

Також "Знай.ua" писав, що Резніков повідомив, що зустріч на базі Ramstein пройшла успішно і натякнув на передачу нам Зірки Смерті.