До Верховної Ради внесли законопроєкт про заборону продажу і використання салютів і петард.

Напередодні президент Володимир Зеленський доручив розглянути таку заборону на період війни, проте депутати вважають, що вона буде актуальною і у мирний час. Законопроєкт №7438 очікує розгляду.

Петарди та салюти. Фото: YouTube
Петарди та салюти. Фото: YouTube

Автори пропонують заборонити використання і продаж салютів і петард, крім феєрверків класу F1, це ті, що мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ. Також використовувати спеціальні засоби можна буде на сцені, класу Т1 та Т2.

Дозвіл на використання піротехніки будуть мати ЗСУ, Нацполіція та ДСНС, згідно з законодавчими нормами.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Продавати дозволені піротехнічні засоби можна буде лише українцям, вік яких досяг 16 років. Тобто діти до цього віку не зможуть травмувати ні один одного, ні людей похилого віку, ні домашніх тварин "вибуховими" витівками.

На думку авторів проєкту, у більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник внаслідок переживання обстрілів під час воєнних дій, йдеться у пояснювальній записці.

Відповідно до законопроєкту, хочуть заборонити використання будь-яких феєрверків, зокрема салютів і петард, та проведення будь-яких заходів із використанням піротехніки та вибухових речовин.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Європі попросили Туреччину зайняти більш жорстку позицію щодо росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни показали, куди йдуть гроші платників податків.

Також "Знай.ua" писав, що Дмитро Медведєв розлючений на весь світ через введені санкції проти сина.